keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Haavoitettu Halla

Eilen iltapäivällä kävimme seikkailemassa Hallan vanhalla tehdasalueella. Pääsin kuvailemaan :) Tehdas on hieno rakennus ja täysin autio. Sisusta on romuisa, pölyinen ja juuri siksi loistava kuvauspaikka. Halla Oy toimi vuosina 1875-1932 ja siirtyi Kymi Oy:hyn vuonna 1933. 
Tehtaan toiminnasta tässä rakennuksessa en ole saanut selvyyttä. Sahan toiminta on jatkunut vuoteen 1986, mutta tehdas on lakkautettu 1938.

Katsokaa tuota upeata lamppua :)Hienot tehdaslamput katossa

11 kommenttia:

 1. Hei nämä tehdaskuvat ovat loistavia, miten sinne pääsee sisään? Toi lamppu on loistava, etkö voisi kysyä joltakin jos sen saisi omaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole?? IAHNA MAHTAVIA? Hullaannuin kun nähtiin niitä siellä :) Heheh tiedätkö, sanoin Ansille että äiti varmasti kommentoi kuviin että haluaa nuo lamput! Oikeessa olin! :D

   Poista
 2. Upea kuvasarja,kiitos! Näin pääsin retkelle mukaan.Iloista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, mukavaa kun retkeilette täällä kanssani :)

   Poista
 3. Ompas upeita kuvia! Hieno paikka kuvata.
  Mää haaveilen autiotalon kuvaamisesta, jossa ois kaikki tavarat ihan paikoillaan ja pöly vaan leijuis ilmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno paikka. Ja ihan tässä meidän vieressä :) ystäväni Aija, suuri kuvailija myös, (pictureitwithlove.blogspot)kertoi paikasta. Kyllä niissä autiotaloissa on jotakin hienoa..olen muutamia hienoja kohteita kuvaillut..harvassa vain ovat :(

   Poista
 4. Upeita kuvia! Sinne saa siis mennä kuka vaan sisälle, hienoa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) siis ei siellä ainakaan mitään kieltoja ole, ja sinne on tehty paljon kuvausreissuja...Mekin kun lähdimme poispäin niin juuri pari lenkkeilijää matkasi sinne..joten taitaa olla suosittu paikka :) heh ei varmasti kaikki uskalla sisälle asti seikkailla, mutta minähän menin kun oli upeata kuvamateriaalia tiedossa :)

   Poista
 5. Tuo rakennus on ollut Hallan sahan kattilahuone. On Hallassa ollut sellutehdaskin, mutta se sijaitsi Hallan saaren pohjoispäässä Karhunsalmen rannalla. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahaa okei :) ei meinan tietoa löytyy mistään :)

   Poista
 6. Hallan edesmenneen sahan voimala siis koko rakennus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)