tiistai 29. toukokuuta 2012

Thai-thaikaa

Huomenta vaan :) 
Minun aamuni alkoi jo klo 5. Ulkona ei ollut kovin lämmin ja vettä yön aikana on tullut, noh sanoisinko aika reilusti! Mutta, NYT aurinko paistaa :) Aaah :)
Eilen illalla söimme thaimaalaista. Olemme asuneet vuosia thaimaassa ja se on ikuisesti jäänyt meille toiseksi kodiksi. Pala sydäntäni on jäänyt sinne ja aina mahdollisuuden tullen käyn vierailemassa oi niin ihanaa ja rakasta maata! Joten, että saamme kotiin pienen palan thaimaata, teen usein thaikku ruokaa :) Rakastan chilia ja kaikkia niitä ihania makuja ja tuoksuja joita thaimaalainen keittiö tarjoaa. Mukanan suomeen tuon aina paikallisia mausteita ja herkkuja. Raaka-aineet löytyvät jo onneksi hyvin suomestakin melkein kaikista suuremmista ruokakaupoista ja jos ei, niin jopa Kotkasta löytyy Idän ja Aasian elintarvike-tuontiliike. Siellä olen käynyt täyttämässä kaappejani jos tuotteet ovat loppuneet kotoonta. 
Eilen tarjolla oli khao pad ja gai kratiem :) Paistettu riisi ja valkosipuli uunikanaa :)
Tietysti mukaan kuulu nam plaa, kalakastike (kalakastiketta, limeä, chiliä, valkosipulia ja sokeria)

Khao pad
Gai kratiem
Nam plaa
Aurinkoista tiistaita toivottaen :)


Aino-Kaisa

8 kommenttia:

 1. nam :) kyllä ne aasialaiset herkut on parhaimpia! :)

  VastaaPoista
 2. Tuli ihan vesi kielelle! Thaimaassa on ollut varmasti hieno asua, niin erilaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Thaimaa on upea paikka! Kaikinpuolin :) Ja herkut on parhaat ;)

   Poista
 3. Harmittavan harvoin tullee aasialaista laitettua...Ilokseni huomasin uuven noutoköökin tännään kaupungilla liikkuessani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niissä laittamista, myönnän :) Aasialaiset raflat on hyviä kyllä, meillä vaan täällä Kotkassa niitä on vähän vähemmin..Helsingissä on kiva käydä kun sieltä löytyy intialaiset, japanilaiset ja SATOJA thaikku rafloja joka paikasta :)

   Poista
 4. Ihanat maut ja muistot tulee nyt mieleen...kuusi ja puoli vuotta on jättänyt jälkensä ja hyvä niin...thaimaalainen ruoka on ihan parasta...ihanalta näyttää ja varmasti maistui! :)
  äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne herkut ovat ihania, ja niin myös muistotkin. Koko taloa herää Thai-tunnelmaan kun kokkaan, tuoksu on vangitsevan herkullinen...

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)