perjantai 9. marraskuuta 2012

ja tänään syömme ankkaa

Hei vaan! Tässä sitä nyt ollaan. Illaksi olen menossa töihin ja hienosti olisi ollut aikaa siivota, mutta ruuanlaitto inspiraatio iski taas jälleen ja olen viettänyt viimeiset 4 tuntia keittiössä! Tänään listalla on ankkaa, thai style, tai jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin kyllä tämä on ihan omaa sovellettua, 
eli my style. Joten, pahoitteluni jo teille ammattilaisille, jos en ihan oppikirjan mukaisesti mene ;)
Olen huono antamaan ruokaohjeita, sillä sovellan, kokeilen ja olen kuin mikäkin tiedemies keittiössä. Onnekseni, ruuat maistuvat aina hyvin. Sen minä kyllä osaan, sekoittaa erilaisia makuja ja yhdistää kummallisimmat maut saadakseni jotakin yllättävän hyvää. Tässä nyt sitten yritän kummiskin kertoa, miten tämän päivän ruoka onnistui.
Ja se on ANKKAA. Ensimmäistä kertaa valmistan itse ankkaa. 
Kyseessä on 2.4 kiloinen pakastettu ankka, jota sulatin jääkaapissa melkein 2vrk. 
Sisukset olivat erillisessä pussissa mukana ja ne minä keitin Tipsulle.
Joten tässä pienimuotoisia ohjeita kuvien kera. Oikein värikästä ja herkullista viikonloppua !!

 Huuhtele ankka valuvan veden alla, myös sisältä.  Ankan täytin hapankaalilla. (täysin kokeilua..)
Jalat solmin ristiin rautalangalla ;)
Valmistin "kastikkeen" soijasta, kalasoijasta, valkopippurista, valkosipulista ja sokerista. Nahka on viilletty ja hieroin kastikkeen jokapuolelle.
Uuni oli 200 asteessa ja ankka uunissa yhteensä n. 3tuntia. Noin 45 minuutin välein kääntelin ankkaa ja valelin valuneet rasvat sen päälle.

 Kolme kastiketta:
Värikäs kastike: runsaasti chiliä, valkosipulia, siruuna ja kalasoijaa.
Tumma kastike: On mieto, soijaa ja valkosipulia ja ripaus sokeria.
Vaalean vihreä kastike: Kirpsakka, sitruunaruohoa, soijaöljyä, basilikaa, korianteria, valkosipulia ja viinietikkaa. Ohella myös kurkkuraastetta.


Hyvää ruokahalua! Tarjoillaan riisin kanssa, näin tapahtui my-thai style.

10 kommenttia:

  1. kuulostaa kyllä TOSI hyvälle. ja varmasti maistuukin :) Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
  2. Hmmm...mitkä ruokakuvat! Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan syönyt ankkaa!

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. WOW, näyttää kerrassaan fantastiselta...miten sinusta on tullut noin loistava emäntä ja kokki...et ainakaan ole minuun tullut, onneksi. Thaimaan vuotemme ovat näköjään jättäneet sinulle taidon loihtia ihania makuelämyksiä, ihanaa kultaseni!!
    XX äiti

    VastaaPoista
  4. Oi, tuota kun olisi päässyt maistamaan!

    VastaaPoista
  5. Namm, mitä herkkuja olet tehnyt, varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  6. Kuvatkin oli syötävänhyviä, joten oli varmasti aika herkkua :)

    VastaaPoista
  7. Minä olen aivan poropeukalo keittiön puolella, onneksi mies hoitaa kokkailut. Ei voi muuta kuin ihailla toisten taitoja... Mekin muuten ostimme eilen ankan, mutta vanhahkon puisen koriste sellaisen :-D

    Hyvää alkavaa viikkoa,
    Katja

    VastaaPoista
  8. Kaunis blogi sinulla. Tulin heti vastavierailulle, kuten lupasin. :) Hieno suoritus tuo ankan valmistus - ei onnistuisi tältä emännältä. ;))

    VastaaPoista
  9. Minulla sinulle tunnustus blogissani, käy kurkistamassa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)