torstai 9. tammikuuta 2014

Helsingin Luonnontieteellinen museo


Vähän ennen joulua kävimme Helsingin Luonnontieteellisessä museossa ensimmäistä kertaa. Uskomatonta, että en ole käynyt siellä ennen vaikka pääkaupunkiseudulla on pyöritty paljon ja asuttukin. Paikkakuntalaiset(varsinkin)jos ette ole käyneet kyseisessä paikassa suosittelen sitä lämpimästi. Myös kauempana asuville, suosittelen retkeä kyseiseen paikkaan. Saatte varmasti vietettyä useita tunteja(jos ei koko päivää)museossa, sillä mielenkiintoista tietoa ja upeita näyttelyitä riittää 4-kerroksen verran. Museossa on myös kahvila, joka ei(minun mielestäni)ollut kovin kummoinen verrattuna näyttelyihin, mutta kattava kahvitauolle. Museo sijaitsee aivan keskustassa joten ruokapaikkoja on tarjolla runsaasti päivän päätteeksi.

Olin positiivisesti yllättynyt, sillä näyttelyt olivat oikeasti upeita ja tietoa sai riittävästi, mutta maltillisest ja paikka on sopiva kaikenikäisille.

Ainut asia josta varoitan on se, että on lähes mahdotonta(vaikka onnistuimmekin)olla koskematta näyttelyiden eläimiin, jotka eivät ole lasejen takana. Kun pääset osioon joka käsittelee maailman alkua ja avaruutta, saat mahdollisuuden tutkia ja KOSKEA kiviä. Nähtyämme tämän kyltin syöksyimme kivien kimppuun. Takana oli jo kaksi tuntia kiusallista taistelua vaeltavien sormien kanssa.

Joten jos etsit puuhaa sinulle ja perheellesi niin harkitse täällä käyntiä. Lupaan tai ainakin toivon, että et pety! :)

Tietoja aukioloajoista ja museosta saat näiltä sivuilta.

Viikonloppukin on jo ihan ovella, joten mukavaa loppuviikoa.

6 kommenttia:

 1. Olen tuolla kerran käynyt...vuosia sitten...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, me ainakin tykkäsimme kovasti :)

   Poista
 2. Kiitos muistutuksesta. On pitänyt viedä poika tänne jo aikaa sitten, mutta olen ihan unohtanut koko paikan olemassaolon. Aikoinaan oli veljen pojille tosi kova juttu, kun vein ne tuonne. Meidän poika on nyt neljä, niin saa varmaan jo hyvin irti noista luurangoista ja dinosauruksista sun muista. Joten tänne, ehkäpä jo viikonloppuna. Ihan mahtava vinkkipostaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja ole hyvä :)
   On kyllä lapsille mukava ja mielenkiintoinen retki. Meillä ainakin tyttö puhuu paikasta paljon ja oppi myös jotain ;)

   Poista
 3. Toi on niiiin hieno paikka. Toivoisin et pääsisin joskus uudelleen, kerran joskus kouluaikana juostiin museo puolessa tunnissa äkkiä äkkiä äkkiä läpi niin ei kerennyt edes katselemaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, no siellä kyl saa vietettyä hyvin aikaa ja niin kannattaakii :)
   Joten sinne siis uudestaan :))

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)