Tallinnan joulutori



















Moikkaa moi! Ja terveisiä Tallinnan joulutorilta! Meidän miniloma on nyt ohi, mutta meille jäi hyvä mieli. 
Lauantaina suuntasimme heti torille juomaan kuumaa glögiä ja sukelsimme ihaniin joulutunnelmiin. Torilla oli kaikenlaista tapahtumaa ja kojuja täynnä jouluisia herkkuja. Ihmettelin kyllä kovasti turisti määrää tähän aikaan vuodesta. Joukossa oli saksalaisia, italialaisia, japanilaisia, venäläisiä, suomalaisia tietty ja hollantilaisia. Mutta mukavaahan se on, että torilla vilisee. 

Loppuloman vietimmekin kylpylän puolella. Yövyimme Meriton Grand Spa hotellissa jossa olemme olleet ennenkin ja varmasti vierailemme jatkossakin. Meritonin kylpylätilat ovat erittäin viihtyisät. Kylpylässä on iso uima-allas, 2 lämmintä poreallasta ja lapsille oma alue suihkulähteellä. Allasalueella on myös pieni "baari" josta saa maukkaita pirtelöitä. Kylpylän saunavalikoima on myös hyvin kattava; höyrysauna, yrttisauna, suolasauna ja suomalainen sauna. Ehdoton lemppari on kyllä höyrysauna. Tykkäämme kylpylästä siksi, että saunatilat ovat yhteiset miehille ja naisille ja tämä on hyvin tärkeää kun on perhelomalla. Saamme kaikki nauttia yhdessä.

Päätinkin jo ennen lomaa, että nyt lillun ja nautin niin, että minusta tulee rusina mummo :) 
heheh ja aikamoinen rusina mummo olinkin jo muutaman tunnin kuluttua.

Nyt on aloitettu taas työnkiireinen viikko. Viikonloppuna vietämmekin työporukan kanssa pikkujouluja. Odotankin lauantaita jo innolla, sillä siitä onkin aikaa kun olen viimeksi ehtinyt viettää pikkujouluja. 
Mukavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

  1. Oih, ihana Joulutori, jossa mekin viime vuonna kävimme. Ja nythän siellä näytti olevan hiukkasen luntakin, toisin kuin meidän käydessä.
    Mulla on vielä joulufiilikset hukassa, johtuu lomasta jota vietän 32 C helteessä. Onhan täälläkin joulukoristeita kaupoissa ja joulupukki näyteikkunassa, mutta ei tunnu joululta... Namibiaterkuin Eeviregina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan yövytty usein saman ketjun Old Meriton-hotellissa,joka on rakennettu osin aivan vanhan kaupungin muurin sisään. Edullinen, pieni ja rauhallinen hotelli aamiaisella on juuri meidän makuun. Jasiitä on lyhyt matka kävellä torille, satamaan ja Telliskiveen ynnä muualle.

      Poista
    2. Voi vitsit, ihanaa lämpöä siellä teillä! :)) Olen kade! :)
      Hei, kiitos vielä tuosta hotelli vinkistä, se voisi olla mahdollisesti sopiva majapaikka meille aikuisille ihan kahden kesken? Olisi kiva siinä ihan vanhan kaupungin sisällä :)

      Poista
  2. Kiitos terveisistä. Olisi erittäin mukavaa, jos tänne Suomeenkin saataisiin tuollainen joulutori-perinne. Mutta hehkuviinit jäisi täällä ainakin saamatta. Ja ehkä sen vuoksi koko torit? Tallinna on kyllä mukava kaupunki ja niin kivasti lähelläkin vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :)
      Tallinn on kyllä niin kiva kaupunki. Aina ihastelen vanhoja rakennuksia ja pieniä kujia.
      No on kyllä markkinameininki suomessa hieman erilasita, mutta näillä mennään :) Onneksi voi vierailla muualla euroopassa erilaisissa meiningeissä :)

      Poista
  3. Ihanan jouluinen tunnelma. Münchenin joulutorit aukeavat vasta loppuviikosta, vielä pitää muutama päivä odotella. Koirien kanssa on kiva tehdä iltalenkki lähitorien Glühwein-kojuille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa! Hyvää viikonloppua, ja hauskaa joulumieltä!! :))

      Poista
  4. Tallinnan talot ja joulutunnelma niiden ympärillä on kyllä niin ihana. Surullista, kun meillä Suomessa ei ole oikein vastaavaa rakennuskantaa. No, ollaan tyytyväisiä omista kuitenkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä! Voivottelin itse tätä samaa asiaa(taas kerran)kun siellä ajeltiin. Helppo onneksi käydä ihastelemsassa niitä aina silloin tällöin.
      Onhan suomessakin vielä useita kauniita vanhoja kaupunkeja :) Onneksi! :)

      Poista
  5. Voi että, näistä kuvista pääsee ihan Tallinnan vanhan kaupungin tunnelmaan <3 Kiitos hotellivinkistä! Ollaan myös oltu Tallinnassa kylpylähotellissa, mutta voisi seuraavalla kerralla kokeilla uutta :) Mukavaa pikkujoulun odotusta! Mulla kans kahdet tiedossa viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos itsellesi! Joo voin kyllä suositella. Kylpyläpuoli on erittäin käytännöllinen sekä viihtyisä. Paras tähän mennessä ;)
      Oi, mukavia pikkujouluja myös sinne!! :))

      Poista
  6. Aivan ihania kuvia! Sinun kuvat on oikeaa eye candyä herkullisimmillaan. Värit, asettelut, ah just perfect :)

    VastaaPoista
  7. Ihania tunnelmakuvia! Vaikka ei lunta juuri näykkään...
    Meillä on oma pieni joulutori täällä Hämeessä ensi viikonloppuna, toivotaan että saadaan vähän luntakin paikalle(mutta ei kauheasti kiitos!). Paljon ihmisiä, kuumaa joulupuuroa, joulupukki, eläimiä ja se fiilis. Siitä alkaa Joulun odotus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) No lunta oli hyvin vähän. Ja nythän täällä tuleekin vettä vaan...
      Joulutorit tuovat kyllä ihanan tunnelman! Mukavaa viikonloppua ja mukavia joulutori hetkiä!! :))

      Poista
  8. Oo kiva lukee ku ollaa itekkii menos parin viikon pääst neljäks yöks ni pitää kyl kans käydä joulutoril pyörimäs! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei kiva! Kannattaa käydä, oli lapsille poniajeluakin :) Hauskaa reissua!! :)

      Poista
  9. Hienot kuvat, Vanhan kaupungin tunnelma on niin IHANA ja ihanat ovat tytötkin kuvissa suloiset tupsupipot päässään.<3
    Mukavaa kun joulu lähestyy niin päästään taas yhteen täällä meillä, tuskin maltan odottaa... :-))
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos äiti! Sinähän tiedätkin vanhojen kaupunkien ihanan tunnelman! <3
      Tupsupipot oli pakko saada :D
      Ihanaa kun tulee joulu! Mä olen jo paketoinut lahjojakin :))) <3

      Poista
  10. Hei, me ollaan menossa just tohon samaan hotelliinkin nyt kun lähdetään! :D Hyvä jos on hyvä valinta. Meillä varmaan tulee olemaan aikalailla samanlainen miniloma, lillumista ja joulutoria :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit