sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kotka Rankki ohutta yläpilveäHei vaan. Kyllä on viikko taas vierähtänyt nopeasti. 
Minulla viikko alkoi mukavasti töiden parissa ja oli oikein kivaa taas palata töihin. 

Perjantaina päätimme retkeillä Rankkiin. Rankki on  ollut puolustusvoimien käytössä oleva vartiolinnakesaari noin 10 kilometrin merimatkan päässä Kotkansaarelta. Varusmieskoulutus lopetettiin siellä vuonna 2006, mutta saari jäi puolustusvoimien harjoitusalueeksi. Nyt saari on auennut matkustajille ja tutkijoille. Saarella on ravintola/kahvila ja pieni kauppa, vieraslaituri, majoitus mahdollisuus sekä useita saunoja. 

Saarelle pääsee siis omalla veneellä tai voit matkustaa Sapokasta tuurilla(vuoromoottorilla). Me valitsimme tuurin sillä oma vene laskettiin vesille vasta seuraavana päivänä :)

Tuurilla on mukava ja helppo matkustaa ja kannella on hyvä nauttia kahvikupilliset. Olin aikoinaan tuurilla töissä(hehe no onhan tästä jokunen vuosi jo aikaa)ja siksi myös suosin toisinaan tuurilla matkustamista. 

Saarella söimme kalakeitot ja kävelimme katsomaan maisemia. 

Oikein mukava päivä  


Nyt toivottelen kaikille mukavaa sunnuntaita ja aurinkoista alkavaa viikkoa!! 2 kommenttia:

 1. Mies oli aikanaan Rankissa lääkintämiehenä. Minä odotin häntä Kuutsalon satamassa. Olisipa kiva päästä käymään. Hinnat vain ovat aina nousseet esteeksi, mutta nyt olin kuulevani, että edullisempaakin reittilauttaa olisi olemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa hauskalta. Hyviä muistoja :)
   No matka oli aikuiselta 9€/suunta ja lapselta 4€/suunta. Joten ei kovin kallista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)