tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kokataan yhdessä lasten kanssaHei vaan.
Täällä on vietetty vähän hiljaisempia viikkoja. Sairastelu on hieman hellittänyt joten voimat alkavat olla kohta taas kohdillaan. Blogin puolellakin on uusia ideoita. Elämässämme tapahtuu nyt paljon uutta, mutta lupaan, että niistä tulee vielä lisää kunhan aika on vain kypsä :)

Tänään aiheena on lasten kanssa kokkailu.
Meidän Ella on kymmenen vuotias ja ruuan valmistaminen on alkanut kiinnostamaan.
Mielestäni on tärkeää, että tämän ikäisellä lapsella on jo pientä osaamista keittiön puolella.
Keittiössä voi yhdessä puuahastella jo paljon nuoremmankin lapsen kanssa kunhan vain antaa lapselle sopivat tehtävät.
Ellan kanssa olemme nyt harjoitelleet vihannesten pilkkomista. En missään nimessä halua, että Ella käsittelee veitsiä ilman valvontaa, mutta yhdessä tekeminen ja neuvominen on hyvää harjoittelua.
Ja onhan se innostavaa tehdä tuoreista raaka-aineista maukkaita ruokia.

Uskon, että näiden perustaitojen osaamiset kuten veden keittäminen, pilkkominen, salaatin tekeminen taikka kastikkeen maustaminen ja tietysti tiskaaminen ovat tärkeäitä hetkiä lapsen kasvatuksessa. Ja siitä tulee selvästikin hyvä mieli myös Ellalle kun isi kiittelee hyvästä ruuasta.

Tässä päivityksessä valmistamme perheemme lempi ruokaa, thaimaalaista tom yum talay-keittoa.

Kokkailetko sinä lasten kanssa?

Oikein mukavaa viikkoa ja palaan taas uutisten kera ja hieman selviää mitä blogimaailmassani tulee tapahtumaan :)

Kiitos ja anteeksi, mutta olen iloinen, että teitä on täällä kuitenkin vielä vieraillut niin monia. Arvostan sitä kovasti.

12 kommenttia:

 1. Jotenkin tosi ihana tunnelma näissä kuvissa <3
  Meillä kokataan paljon lasten kanssa, aina saavat leipoa ja jotenkin osallistua. Tykkäävät myös kattaa pöytää :)
  Esikoine täyttää nyt kesällä 11 ja hän on ollut ensimmäisestä luokasta lähtien kokkikerhossa harjoittelemassa. Joku saa siitä vielä hyvän miehen itselleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Se on ihanaa kun lapset tykkäävät osallistua.
   No meidän Ella on samanikäinen, ja aina vähän mielen mukaan osallistuu kokkaamiseen :)
   Mutta ihana kun poikanne tykkää laittaa ruokaa, ihan huippu taito ;)

   Poista
 2. Kokkailu lasten kanssa on mukavaa. Ihanaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä. Meillä lapset on lähes pooikkeuksetta aina mukana kokkailussa.
  Ihania kuvia ja ihana tunnelma kuvissa!
  Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun saat lapset mukaan kokkailuun. Hyvä niin. Ellaa ei aina kiinnosta, enkä pakota, mutta kovasti kehun kun haluaa osallistua :)

   Aurinkoista viikkoa!! :)

   Poista
 3. Ihana kuulla, että sairastelut helpottaa! Mekin ollaan oltu pitkään niin sairaana, josko pikkuhiljaa alettais mekin toipua :)

  Kokkailut näyttää ihanilta! Meillä isompi napero käy kokkikerhossa muttei ole kauhean innokas kokki kotona. Pienempi rakastaa näpertelyä ja kuorii mielellään sipulit ja auttaa keittämään kaurapuurot :) Vielä ei veitsen kanssa pilkota, mutta eiköhän parin vuoden päästä :)

  Ja iik, en malta odottaa mitähän blogiuutisia saamme kuulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpöt vihdoin haihtuu :)

   Kiitos :) No mutta ihana kun voi käydä kokkikerhossa, varmasti hauskaa se. No joo ei voi kaikille veistä antaa, hih riippuu lapsosesta, Ella nyt vasta on valmis harjoittelemaan :)

   No joo blogi uutisia on tulossa iiiks :) hihih

   Poista
 4. Ihana myös tämä pieni karva"lapsi" tuossa yhdessä kuvassa auttamassa <3 Itsellä ei lapsia vielä ole, mutta omalle äidille olen mielettömän kiitollinen että sain pienestä asti olla keittiössä mukana oppimassa. Parhaat muistot myös taitaa olla sieltä kun yhdessä leivottiin ja puuhasteltiin :)
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän karvalapsi Hugo on enemmänkin mukana siivous hommissa, meinaan tuolta lattialta murujen siivoamista :)

   No niin ne ovatkin ihania muistoja, kyllä kaikki varmasti muistavat niitä hetkiä kun yhdessä leivotaan vanhempien tai isovanhempien kanssa :)
   Tärkeitä pieniä hetkiä nekin :)

   Mukavaa viikkoa!! :)

   Poista
 5. meillä lapsi on saanut veitsen käteen varmaan reilu kolme vuotiaana (vanhempi vieressä) ja nyt kymppiveenä tekee jo aivan kuin kokki konsanaan ruokaa. Noissa on ihan hirveästi eroja, jos lapsi ei ole ollut normiosana ruuanlaittoa (kaikki ei tietenkään ole edes kiinnostuneet, niin lapset kuin aikuiset), eräskin kaveri (tyttö) ei suunnilleen osaa saman ikäisenä pitää juuresveistä kädessä. NÄistä juuri kasvaa niitä uusavuttomia valitettavasti kun mamma tekee kaiken kermap...lle valmiiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hirveästi on eroja kädentaidoissa sekä kiinnostuksessa. Mutta hyvä jos edes saa niitä preusjuttuja tehdä yhdessä. :)

   Ja voihan niitä taitoja aikuisenakin harjoitella.

   Poista
 6. En nyt ihan noinkaan sanoisi, kuten anonyymi yllä. Kokkausinto voi hyvin alkaa vasta yläkoulun kotitaloustuntien myötä, eikä vielä sillonkaan ole peli menetetty. ;) -Linni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, ja niinkuin mainitsin, niin voihan niitä taitoja vasta aikuisenakin harjoitella :))

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)