perjantai 5. elokuuta 2016

Sellainen "Down to Earth" rento odottaja


Hei vaan! 
Tänään aiheena on vauvanvaatteet ja vauvanhuone. Mutta ensin tunnustan minkälainen odottaja oikein olen. Kuvailisin itseäni hyvin rennoksi ja ns. "down to earth" odottajaksi. Raskaus meille on ollut erittäin toivottua jo pitkään ja luulen että ehkä 4 vuotta sitten olisinkin ollut sellainen äänekäs kiljuva hehkuttaja. 
Vaikka raskauteni on sujunut kuin oppikirjan mukaan(unohtaen 24viikon pahoinvoinnit)olen ollut varautunut pitkään. Olemme iloinneet ja hehkuttaneet raskautta perheen ja ystävien kesken, mutta silti ehkä hieman varovasti. 

Minulta on kysytty, "Etkö ole ihan onnesta sekaisin?" Ja kyllä. Olenhan minä. 
Rennosti onnesta sekaisin.

Olen aika rationaalinen persoona muutenkin ja tykkään, että asiat tehdään tietyllä tavalla. mutta samalla olen hyvin rauhallinen ja koen, että "kyllä kaikki asiat aina järjestyvät" asenne on kuitenkin se paras asenne.


Juuri tämän vuoksi meillä valmistelut on aloitettu jo hyvissä ajoin.Kaikki tarvittava on jo hankittu. Aloitin vauvanvaatteiden järjestelyn pikkupojan huoneessa. 
Järejestin vaatteet koottain helpottaakseni asioista.

Muutama viikko sitten kunnostin Ollin Onnesta ostetun lipaston. Puhdistin, hioin ja maalasin sen. Ja kodin kätköistä löytyi juuri sopivat vetimet.
Se on täydellinen.

Äitini, tulevan mummin kanssa olemme myös yhdessä hankkineet vauvalle vaatteita ja muita tarvikkeita. Mutta mummi on kyllä ihan itsekseenkin hankkinut paljon kaikenlaista ihanaa.
Mummin ompelemat pellavalakanatkin odottavat jo pientä tuhisijaa.

Vielä on pientä laittamista, mutta kiirettäkään ei ole. Kaikki täällä kotona on kunnossa ja tarpeeksi valmiina. Ja meillä rento ote on ollut toimivaa. Kaikki me odottavat äidit olemme kuitenkin erilaisia niinkuin pitääkin. Eräs ystävistäni sanoi että ihanaa kun olet niin valmistautunut, sillä hän todennäköisesti pakkaa sairaalakassin vasta kun lapsivedet menevät.

Minkälaisia odottajia te olette olleet?

Nautin siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja sen saa aikaiseksi olemalla rento ja rauhallinen järjestelijä. Ja kun vauva vihdoin tulee voi hyvinkin olla, että koko pakka leviää käsiin, mutta yritetty on :)

Nyt kuitenkin huomaan, että minusta kumpuaa ääretöntä ylpeyttä ja esittelen pallomahaani ylpeästi julkisesti. Sillä kohtahan tämä odotusaika onkin jo ohi ja nyt vielä ehdin nauttia siitä.

Sillä loppujen lopuksi olemmehan me niin onnellisia, että saamme vihdoin uuden perheen jäsenen. 

Nyt vielä toivotaan aurinkoista ja lämmintä elokuuta ja vielä pitkälle syksyyn asti. 

Ihanaa viikonloppua. 


12 kommenttia:

 1. Ihana huone ja perhe tulossa pienokaiselle <3
  Olen niin onnellinen puolestanne ja toivottavasti pian nähdään!
  Tuhat halausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos Sanna! <3
   No viimeistään sitten kun tulen pikkuisen kanssa espooseen, niin tavataan vaikka kaupalla? ;)
   Teilläkin siellä jännitystä uuden kodin knssa <3

   HALIT!

   Poista
 2. Ihania pikku vaatteita.♥♥ Meillekkin tulee sukuun tammikuussa uusi pikkuinen♥♥ Ollaan onnesta sekaisin...:)
  Rentoa loppuaikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voi ihhanuutta! Ymmärrän tunteen! <3
   Onnea sinne myös!!

   Poista
 3. Ihana sisustus ja ihania vaatteita! 8> mä varmaan lukeudun niihin jotka ottaa vähän liian rennosti? Tai siis jaksamista ei töiden lisäksi ole ollut vielä hirveesti kierrellä vaatekauppoja jne. Vaan odotan että pääsen äitiyslomalle ja sitten alan järjestään kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   No hei, ei mitään hätää. Kaikki on niin erilaisia. Ja kyllä sen kaiken tarvittavan saa sitten loppujen lopuksi ;)
   Mä olen iloinen, että kaikki on nyt valmista, sillä nyt mennään jo aika hankalasti eteenpäin :D hih

   Poista
 4. Mäkin ajattelen olevani rento odottaja, mutta en ole ehtinyt vielä noin pitkälle kuin sinä! Toki mulla on vielä aikaa, nyt menossa rv 27. Sanoinkin just miehelle, että kunhan hän tulee kotiin lomareissulta, pitää meidän aloittaa ihan tosissaan valmistautuminen vauvan tuloon :). Kaikki perusjutut on kyllä ostettu, mutta vauvan vaatteet pitää pestä ja kotona järjestellä huonekalut uuteen uskoon että pinnikset yms mahtuvat.
  Mun odotuskuulumisia voi lukea täältä:
  http://www.lily.fi/blogit/mina-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SUlla on hyvin aikaa. Ja vointiakin jos riittää niin rennosti vaan ;)
   Nyt on hidastunut mun vauhti ihan täysin, joten helpotus että kaikki on valmiina :)
   Tsemppiä sinne! :)
   Tulen vierailulle.

   Poista
 5. Hi Aino-Kaisa , everything is soooo pretty and that picture in the sidebar of you and your husband with the little shoes in the forground is stunning. It is a perfect announcement to friends and family.Wishing you all the best for these last weeks ( or days!? ) Take it easy and let everybody pamper you :))
  hugs Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Ellen!
   Thank you so much. Few more weeks to go. I´m really taking it easy now, but everything is ready so we´re all good to go. The excitement is almost unbearable now ;) Hehe

   Poista
 6. joskus avasit vai äitisikö, että lapsi on sinulle ensimmäinen. Luulin aina miehesi tyttäresi olevan myös sinun, kun teillä on mielestäni samanlaiset silmät. Onko tytön biologinen äiti mukana elämässä? onnea odotukseen, kaikkea ehtii tosiaan hankkia mitä on vaille. Paljon itse sain kun odotimme adoptiolastamme ja ihmeen vähällä sitä aluksi pärjää. riittävästi potkupukuja, harsoja, amme ja vaunut, en itse ainakaan tarvinnut edes sitteriä. Lapsi kölli lattialla pehmeän taljan tai peiton päällä.
  t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura. Kiitos kommentista. Kyllä tämä on minulle ensimmäinen raskaus. Silloin vuosia sitten sain hyvän paketin, ihanan miehen sekä ihanan pienen tytön. Ella on kuin minulle luotu.
   Miehelläni on yksinhuoltajuus ja Ella asuu meidän kanssa vakituisesti ja minä olen äiti :)

   Hyvin olemme saaneet kaikki valmiiksi kun olen ollut ajoissa liikkeellä. Sekä täällä on ollut niitä auttavia käsiä; äitini, mieheni, ja tietysti innokas tuleva isosisko :)

   Kohta pikkunen voi köllötellä täällä lattialla vaikka taljan päällä!! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)
Thank you for your comments! :)