Shih Tzu

 


Meidän perheen pienin, mutta ei niinkään nuorin jäsen on tämä karvainen otus. Tyttö nimeltään Tipsu. Tipsu on rodultaan Shih Tzu ja iältään kohta jo 13-vuotias.
Luonteeltaan Shih Tzu on lempeä ja seurallinen koira. Rodun ominaisuuksiin kuulu pitkä turkki, joka voi olla vaikea hoidettava, mutta me olemme aina pitäneet Tipsun karvat kurissa lyhkäisinä.
Piirteenä ovat myös lättäkuono ja suuret mulkosilmät. Lättäkuono aiheuttaa ajoittain korinaa ja Tipsu onkin aikamoinen kuorsaaja. Suuret silmät vaativat varovaisuutta ja tarvitsevat säännöllistä putsausta. Tuo meidänkin temmeltäjä on vaurioittanut silmänsä metsässä kun sitä pientä kuonoa täytyy tunkea joka paikkaan!

Rotu on peräisin keisarillisen ajan Kiinasta, mutta meille Tipsu on tullut Thaimaasta.
Tipsu on reipas, iloinen, höpsö ja ajoittain villi, mutta tämän pienen otuksen elämä ei alkanut näin.
Asuimme thaimaassa kun kaksi-kuukautinen Tipsu tuli meille. Kaikilla papereilla varustettu hauva-vauva oli kuitenkin punkkien ja kirppujen peittämänä. Kun saimme hoidettua iho-ongelmat selvisi, että Tipsu on myös sydänvikainen. Ravasimme lääkärissä kunnes nitrot astuivat kehiin ja lääkäri(t) oli varma ettei tämä hauva kovin pitkään eläisi.

Kun muutin suomeen Tipsusta tulikin oikea mettäkoira. Kesät mökillä ja suomen viileämpi ilmasto kuntouttivat koiran sydämen ja lääkitys jätettiin pois.

Tipsun iästä huolimatta, meidän hauveli jaksaa temmeltää vieläkin ja käyttäytyy kuin pirteä pentu.
Näkö ja kuulo ovat valitettavasti heikentyneet huomattavasti viimeisen vuoden aikana, mutta eipä tuo näytä vauhtia hidastavan.

Shih Tzu rotu ei ole suomessa kovin tunnettu, mutta jos sinulla on suunitelmissa uuden pennun hankinta niin suosittelen, että tutustuisit tähän veikeään rotuun. Äitini, Päivin blogissakin seikkailee pieni Shih Tzu-tyttö Bea. Tosin hieman nuorempi versio meidän hauvasta.

Ihania nuo karvakamut 
Koirakuumehan tässä iskee....
  
Hauskaa keskiviikkoa!


Kommentit

 1. Koirat on kyllä parhaita ystäviä <3 rapsutuksia Tipsulle!

  VastaaPoista
 2. Eikä! Lisäsit vaan mun koirakuumetta, Kiitos! :D Millon teille voi tulla kahville? Tipsuakin on jo ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehh voii :))
   No nyt teillä oliki jälleennäkeminen ♥

   Poista
 3. Ihana Tipsu :)
  Meillä kanssa koirakuume lapsilla...

  Haleja
  Sanna

  VastaaPoista
 4. ''Tipsu on iloinen, pieni ja karvainen, villi ja vallaton koira'' laulettiin kun Tipsu oli vielä pentu ja sinäkin vasta lapsi :-))
  Ihana Tipsu.
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkii ja temmeklää, käärmettä kesyttää :))
   Hyvä laulu se oli :) Ja nyt Ella lauleskelee sitä :))
   ♥♥♥

   Poista
 5. Ihana Tipsu!
  Meiltä löytyy samaa rotua oleva vanha herra, jo 15 vuotias. Kuulo ja näkö mennyt myös, mutta muuten hyvin pysyy joukossa mukana ;0)
  t. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Ihanaa! No on varmasti ihana herra. Shih Tzut ovat niin söpöjä ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit