Ajatuksia positiivisuus- haasteesta ❤Heips! Onpas ollut kiireiset pari viikkoa.
Aloitin tässä muuten uuden osa-aikaisen työn ja arki on taas hieman erilaista. Mutta oikein mukavaa tehdä taas sellaisia hommia missä on hyvä ja mistä nauttii.Eilen ja tänään olen viettänyt vapaapäiviä tämän pienen linssiluden kanssa.Kaivoimme pihalta pienen männyn alun ja istutimme sen ruukkuun. Oma tekoinen pieni huonekuusi.


Aika suloisia ovat nuo pienet mänyt, ja niitä voi huoletta poimia omalta pihalta. Muistathan, että mäntyjä ja käpyjä ei kuitenkaan saa viedä kotiin kuin omalta pihalta, omalta maalta tai kyseisen maanomistajan luvalla.

Mutta tämä on helppo vinkki jouluisan sisustamisen aloitukselle.
Kovasti haluaisin jo laittaa joulua kotiin, mutta ehkä odotan vielä hetken. Täydellinen inspiraatio ei ole vielä iskenyt.


Ajattelin myös hieman puhua positiivisuudesta. Facebookissa pyörii sellainen positiivisten "kehujen" haaste, jossa omalle sivulle laitetaan haaste ja jokainen postauksesta tykännyt saa julkaisijalta positiivisen kehun tai muiston. Aika kiva.
Mietin, ensin, että uskallanko lähteä tähän mukaan. Osaisinko kirjoittaa jokaisesta tykkääjästä julkisesti jonkin kehun? Miksi julkisesti kehuminen, ja vielä omien ystävien kehuminen, tuntui ensin niin oudolta. Mutta lähdin mukaan ja tykkäyksiä tuli heti.

Huomasinkin heti, että tehtävä olikin äärettömän helppo. Löysin heti jokaisesta henkilöstä sen piirteen josta eniten tykkään heissä. Ja minäkin sain kehuja kaikilta niiltä joiden päivityksestä olin tykännyt.
Ihania kehuja ja sanoja. Ja kuinka helppoa ja mukavaa olikin antaa heille myös ne positiiviset lauseet.

Oletko törmännyt tähän haasteeseen? Jos et, niin ota tämä teksti ja päivitä se facebook sivullesi:

Haluan jakaa hyvää ♥️
Koska ihmiset kukoistavat kehuista ♥️
Kerron jokaisesta tämän päivityksen tykkääjästä jonkin positiivisen seikan tai omakohtaisen muiston. Piristetään yhdessä FB-ystäviemme viikonvaihdetta, ja jaetaan hyvää mieltä. Kopioi vielä teksti omalle seinällesi, niin pääset kehumaan itsekin kanssaihmisiäsi. ♥️Miksi positiivisen palautteen antaminen on joskus niin vaikeaa?

Olen jo vuosia harrastanut sitä, että jos saan mieluisaa palvelua jossakin, mainitsen asiasta aina.
Kyllä, asiakaspalveluun kuuluu miellyttävä ja vaivaton palvelu, mutta saammehan mainita asiasta vielä erikseen. Ja kun saan suoraan sanoa tälle henkilölle "kiitos, olit oikein suuri apu", tai kuten olen monesti sanonut suoraan sydämestä " kiitos olit oikein ihana".

Jos ikinä tulee se tunne, että haluat kehua jotakin niin väistämättä päästä se ulos suustasi. Ihan varmasti hän ilahtuu. Ja saa siitä lisää virtaa jatkamaan juuri samaan rataan.

Ja lupaan, että myös sinulle tulee hyvä mieli, kun näet kuinka kehusi vaikuttaa häneen.Positiivisen palautteen antamista on hyvin helppoa harjoittaa lasten kanssa. Lapsia tulee kehuttua pitkin päivää useasti. Edvin rakentaa legoista hienon tornin ja ylpeänä esittelee sen meille, kehumme häntä, sillä onhan hän ollut erittäin taitava.

Ella tulee kotiin ja näyttää minulle äidinkielen vihkoaan, johon hän on kirjoittanut paljon tekstejä ja tehtäviä. Huomaan, että hänen käsialansa on erittäin hyvä. Kehun häntä. Kerron hänelle kuinka selkeää ja kaunis se käsiala on. Samalla kerron ja kehun vielä isää, sillä hänenkin käsialansa on hienoa, ei yhtään sellainen "perus" miehen töherrys :D
Me molemmat nauramme.


Kuinka vaivattomasti nämä kehut tulevat suustani ulos, ehkä siksi, että ne ovat täysin totta. Juuri siksi sanoinkin, että jos sinulla koskaan tulee se olo, että haluat kehua jotakin toista, niin tee se heti.
Et kadu sanojasi.


Kehuista puheen ollen, keittiössämme on vihdoin uutta valaistusta, sillä minä sainkin jo yhden joululahjan hieman etukäteen. Vanhan ruorilampun. Täytyy nyt kehua miestäni, ja hänen hyvää löytöään.Pointtini on kuitenkin se, että positiiviset ajatukset ja sanat eivät vaadi paljoa. Eivätkä ne ole mitenkään sinulta itseltäsi pois. Jaksan aina vain uskoa hyvään ja hyvyyteen, ystävällisyyteen sekä totuuteen.
Positiivisella mielellä on niin paljon vähemmän stressiä ja se on paljon, kaiken tämän muun kiireen ja stressin kanssa.

Joten taas kerran haastan teidät iloitsemaan pienestä, rohkaisen teitä kehumaan ystäviänne ja aina tilanteen tullen, kehumaan myös niitä tuntemattomia.
Ja kun oikein pääset kehumisen makuun, katso peiliin ja kehu itseäsi.

"Tänään minä siivosin, laitoin ruokaa ja leikin lapseni kanssa. Olinpa reipas!"

Minkälaisia ajatuksia nämä ajatukset herättävät sinussa?


Nyt lähden näpyttelemään kehuja ystävilleni, sillä päivitykseen on tullut uusia tykkäyksiä.

Ihanaa viikonloppua!!


Kommentit

  1. Luin tämän jutun heti, kun julkaisit sen ja jäin nauttimaan sen aiheuttamasta lämpimästä läikähdyksestä koko viikonlopuksi. Olen itse asiakaspalvelutyössä ja kiitokset lämmittää aina tosi paljon mieltä, siksi oli ihana lukea, että sinä annat myös hyvää palautetta, aina kun siihen on aihetta. Itse olen juurikin työni kautta oppinut, että hyvää palautetta pitää aina antaa, kun siihen on tilaisuus. Me suomalaiset kun sorrumme usein murisemaan ja marisemaan, mutta uskon, että maailma muuttuu paljon paremmin juurikin sillä hyvällä palautteella. Ja kirjoituksesi johdosta olen tämän viikonlopun oikein hellinyt lapsia hyvällä palautteella, siitä on tullut oikein hyvä mieli itsellekin. Joten - kiitos tästä ihanasta ja inspiroivasta tekstistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla, että sait tästä itsellesi myös lisää puhtia. Ja juurikin siksi se hyvä palaute on kyllä arvostettua kun se on ansaittua. Ja tiedän että monet ihmiset ajattelevat positiivisia ajatuksia, mutta niitä tulee harvemmin sanottua ääneen. Siksi haluan rohkaista kaikkia kertomaan myös niitä positiivisia asioita. Vaikka tämä tuntuisikin lässyltä joidenkin mielestä niin juuri kuten sanoit, uskon että tähän maailmaan sopii paljon enemmänkin tätä hyvää. Kiitos sinulle myös lämpimistä sanoista ja fiiliksestä. ♡

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit