Kierrätyskoti: Vinkkejä kierrätyslöytöihin, mistä ja miten...




Löysin Karhulan Goodwillistä tuossa parisen viikkoa sitten ihanan ison jalallisen vadin, joka oli puunvärinen, tai itseasiassa sellainen kirsikkapuu, joten maalasin sen valkoiseksi. Siitä tuli niin ihana ja nyt se sopii meidän keittiöön mainiosti.

Tästä hyvin helposta tuunauksesta inspiroiduin kuvaamaan kotia. Ja nyt ajattelin, että jaan kanssanne meidän kierrätyskodin ideoita ja kerron miten ja miksi me olemme saaneet kodin sisustettua lähes täysin kierrätyslöydöillä.



Kotiamme on sisustettu kierrätyslöydöillä jo monen monta vuotta, mutta ehkä noin viitisen vuotta sitten päätimme, että nyt emme enää osta uutena mitään sisustukseen liittyvää.
Ajauduimme tähän ajatukseen hieman puolivahingossa ja kun tajusimme sen, päätimme että nyt sisustetaan ainoastaan kierrättämällä.

Myös mieheni Anssi on aina ollut kiinnostunut vanhoista esineistä ja yhdessä olemme kiertäneet kirpputoreja sekä huutokauppoja löytäen upeita aarteita. Kodin laittaminen onkin aina ollut yhteinen harrastus.

Kirppailussa kiehtoo tietysti ekologisuus, edulliset hinnat, vanhat esineet ja se, että ikinä ei voi tietää mitä vastaan tulee.


Tykkäämme käyttää vanhoja esineitä aivan uudella tavalla ja koti saa olla hieman erikoinen.
Keittiömme on nyt kuin villi viidakko, sillä en uskalla viedä meidän kaikkia yrttejä ja kasveja vielä pihalle. Tomaatit, paprikat ja chilit kasvavat toistaiseksi keittiössä, mutta lämpöisinä päivinä ne ulkoilevat auringossa.


Sinisen kirstun löysimme pihavarastosta kun muutimme tähän taloon.
Tulin töistä kotiin ja Anssi oli putsannut ja raahannyt sen sisälle. Aivan mahtava!
Keittiössä on useita eriskummallisia ratkaisuja, mutta yhdessä ne tekevät meille sopivan kokonaisuuden.


Meillä kasvit roikkuvat enimmäkseen amppeleissa. Näin ne eivät vie tasotilaa ja lapset sekä koirat pysyvät poissa ruukuista.
Kaikki ihanat amppelit olen löytänyt myös kirpputoreilta ja osan olen tehnyt ihan itse.

Verhotankoina keittiössä toimivat suksien sauvat. Ja sukset ovat olohuoneessa verhotankoina.


Isosta astiakaapista olen joskus aikaisemminkin kertonut täällä, mutta teille jotka ette ole kuullet sen tarinaa, kerron vielä kerran.
Asuimme täällä Tiutisessa jo silloin, mutta eri talossa, ja Työväentalolla oli taas kerran huutokauppa jossa kävimme. Sieltä huusimme tämän ihanuuden aivan pilkkahinnalla. Ihastuin siihen heti ja tiesin, että tarvitsen sen itselleni.

Kun raahasimme raskaan kaapin kotiin, se ei mahtunutkaan alakerran eteisestä ylös meidän kotiin, joten pidimme sitä eteisessä. Kaappi oli niin painava ja valtava, ettei mitään muutakaan ollut tehtävissä. Nyt täytyi vain odottaa.
Mutta pian aloitimme asuntokauppojen hieromiset ja ostimme nykyisen talomme.
Nyt tämä ihanuus on meidän keittiössä ja kätkee sisäänsä meidän sadat kipot ja kupit. Ehdottomasti yksi parhaista ostoistamme ikinä.


Olen muutamien hankintojen edessä miettinyt, että tälle ei nyt ole paikkaa, mutta jotenkin tiedän, että se esine kuuluu meille ja joskus ajallaan, se löytää itselleen sen oikean paikan. Kaikkia hankintoja ei tietenkään voi tehdä näin, mutta joskus sen vain tietää ja täytyy luottaa siihen, että nyt onnistaa.


Joskus tulee tehtyä hutiostoksia, mutta kun on kyse kierrätetystä tavarasta, se ei kirpaisekkaan niin pahasti. Ja kun on näin runsas koti kuin meilläkin, niin omien tavaroiden eteenpäin kierrättäminen ehdottomasti kannattaa.

Jotkut esineet ovat tulleet jäädäkseen, mutta sitten on niitä pieniä löytöjä jotka täydentävät kokonaisuutta ja sitten vaihtuvat kun mieli tuntuu siltä.


Erilaisia vanhoja tuoleja olemme poimineet kotiin sieltä sun täältä. Joskus huonekaluja hieman tuunataan, korjataan tai ehostetaan, mutta aina ei pienet kolhut tai viat edes haittaa.

Parhaat löydöt tulevat usein vastaan ihan vahingossa, mutta silloin kun päällä on inspiroitunut, avoin ja utelias mieli, löydän helposti jotakin kivaa.

Tällä hetkellä meidän parhaat bongaus paikat Kotkassa ovat: Hovinsaaren Kaarikirppis, Goodwill ja tietysti iki-ihana Ollin Onni josta olemme ostaneet kymmeniä ihanuuksia kotiimme.
Uusi Jussin Jättikirppis aukeaa taas syksyllä ja sinne lähden kyllä heti tutustumaan.

Kotkassa on monia muitakin kirpputoreja ja kierrätyspaikkoja.
Kirppailemassa kannattaa aina käydä säännöllisesti, sillä löydöt vaihtuvat joskus nopeasti ja ikinä ei tiedä mitä vastaan tulee. Säännöllinen käynti tuottaa meilläkin tulosta.

Mitä ihania löytöjä olet itse tehnyt ja mistä? Kerro tarinasi parhaista löydöistä ja tiestysti kaikki vinkit mitä sinullakin on jakaa kierrätyskodin suhteen.

Nyt toivottelen teille ihanaa viikonloppua ja oikein onnistuneita kierrätyslöytöjä!



Kommentit

  1. Kierrättäminen on mukavaa hommaa, itsekin voisin entistä enemmän kierrättää ja hankkia käytettyinä tavaroita. Tuo uusin löytösi vati, on ihastuttava. Ja, tuo teidän kaappi, voisin ottaa meillekin. Kotinne on muutenkin kaunis ja lämpöinen, tykkään. <3
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon. Kierrätys sisustamiseen jää kyllä koukkuun kun tekee muutamat hyvät löydöt. Sitten se onkin hyvin luontevaa, tietysti jos tykkää. :) Kaappi on ehdottomasti meidän ihanin aarre kyllä :)
      Mukavaa viikonloppua!!

      Poista
  2. Olen huono löytämään mitään kirppiksiltä, mutta silloin kun löytää mieluisan jutun niin tulee hyvä mieli siitä ettei ostanut uutta vaan osti kierrätetyn.
    Kauniita tavaroita olet onnistunut kotiisi löytämään. Mutta pakko kysyä: etkö sentään joskus lankea hankkimaan jotain äitisi ihanasta puodista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, sekin vähän riippuu varmasti, monet ovat sanoneet minulle etteivät ikinä löydä mitään :D Ehkä käyn niin usein tai olenkin vain onnekas löytämään. Mutta hyvä fiilis tulee löydöistä aina minullakin.
      Olen hyvin tiukka tässä asiassa ja enää ei edes tule sitä tunnetta että joskus tekisi mieli ostaa jotakin uutena, ei edes siellä ihanassa putiikissa. ♡ Ihailen kyllä kauniita esineitä kaupoissa, mutta en osta niitä. Hassua mutta totta :)

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Suositut tekstit